Online

We hebben 12 gasten en geen leden online

Doel paardrijlessen

Het doel van het paardrijden met onze fjordenpaarden

 

Het belangrijkst is om kinderen en volwassen op een veilige en verantwoorde manier deze sport aan te bieden. Het plezier voor de deelnemers met onze fjordenpaarden is daarbij van groot belang. Tijdens de lessen zullen we ook proberen kennis over te dragen over de algemene kennis van het paard met daarbij de verzorging, voeding en ziektes.

Naast het paardrijden wordt er van de deelnemers verwacht dat zij voorafgaande aan de les meehelpen met het poetsen, verzorgen van de paarden en het opzadelen. Ook na de lessen dienen de paarden verzorgt te worden. Dit doen wij zodat je als ruiter alvast in contact komt met je paard en het gedrag van het paard kan observeren. Ook de jonge ruiters dienen dit te doen maar zij worden natuurlijk begeleid.

Zo leren ze hier het respect voor het paard met daarbij de nodige kennis.

 

In samenwerking met Het Ned. Fjordenpaarden Stamboek - Fjordsport zijn er theorieboekjes aanwezig waar de eerste paardenkennis staat beschreven. Hierin staat beschrijven de kennis van het paard met ziekte, giftige planten en zijn verzorging. Daarnaast de nodige kennis van het dressuurrijden, springen en mennen. Mocht u hierover meer interesse hebben laat ons dat dan even weten.