Online

We hebben 4 gasten en geen leden online

Fjordenweekend

IMG-20231008-WA005715 & 16 JUNI 2024
FJORDENWEEKEND
Dit weekend wordt georganiseerd omdat we het veelzijdige gebruik van het Fjordenpaard onder de aandacht willen brengen en willen er een ook gezellig weekend van maken waarin iedereen elkaar beter leren kennen en gezamenlijk plezier met het Fjordenpaard hebben.
Het zal duidelijk zijn dat het recreatieve, instructieve en sociale aspect de leidraad vormen voor dit fjordenweekend. Maar het belangrijkste is en blijft
toch het plezier hebben in de omgang met Fjordenpaard.
Er worden diverse clinics/ workshops aangeboden zowel onder het zadel als aangespannen. Deze worden gegeven door ervaren mensen die
ruime kennis van het fjordenpaard hebben.
Ook mensen zonder paard zijn van harte welkom.
Overnachten kan op Fjordhest gard
Kom jij ook!!
 
De activiteitencommissie organiseert in het weekend van 15 en16 juni een leerzaam en gezellig fjordenweekend in Hoenderloo bij Fjordhest-Gard.
Dit weekend wordt georganiseerd omdat we het veelzijdige gebruik van het Fjordenpaard onder de aandacht willen brengen. We willen er een ook gezellig weekend van maken waarin leden elkaar beter leren kennen en gezamenlijk plezier met het Fjordenpaard hebben.
 
Het zal duidelijk zijn dat het recreatieve, instructieve en sociale aspect dé leidraad vormen voor dit fjordenweekend. Maar het belangrijkste is en blijft toch het plezier hebben in de omgang met Fjordenpaard.
Daarnaast speelt het promotionele karakter een rol. Met het extra onder de aandacht brengen van het veelzijdig gebruik van het fjordenpaard worden mogelijk nieuwe leden/deelnemers aan fjordenevenementen aangetrokken.
Al met al voldoende activiteiten die de fjordenpaardenliefhebbers uitnodigen actief mee te doen! Meedoen
om de eigen kennis en vaardigheid te verbeteren, maar ook contact leggen met andere fjordenliefhebbers (het sociale aspect). Er worden diverse clinics/workshops aangeboden zowel onder het zadel als aangespannen. De clinics worden gegeven door ervaren mensen met ruime kennis van het fjordenpaard hebben.
Ook mensen zonder paard zijn van harte welkom.
Er worden verschillende lezingen gegeven en workshops zonder paard.
 
Wat er het weekend allemaal te doen is:
 • Dressuurlessen
 • Springles
 • Oefencross
 • Trail/ WE les
 • Menlessen
 • Gezamenlijke buitenrit
 • Diverse workshops
 • Lezingen
 • BBQ
 • Een jurybijeenkomst/bijscholing maakt onderdeel uit van het programma
 • Kennis vergaren met betrekking tot keuring van het fjordenpaard.
 • Kortom genoeg te doen tijdens het fjordweekend.
Kom jij ook om met ons er een gezellig en leerzaam weekend van te maken? Geef je dan snel op!!
 
Zaterdag 15 juni
Kennismakingsspel
Buitenrit onder begeleiding
Lezing gezamenlijk            
BBQ voor iedereen           
 • oWorkshop bestaan oa uit: (uitleg komt binnenkort)
  • oGraveren op glas
  • oZeepvilten
  • oMini schilderij vilten
  • oTelefoonhoesje vilten
  • oBlauwdruk maken van je eigen foto.
 
Zondag 16 juni (max. 2 clinics/onderdelen per dag per paard)
Dressuur les Hester Bischot                          
Working exatation les Hester Bischot            
Dressuurles van J. vd Wal
Springles van Jos v.d. Wal                             
Menles van Jos v.d. Wal                                 
Workshop: exterieur paard, fasia en acupunctuur bij paarden   (gezamenlijk)
 • oLezing: (Theorie & praktijk, gezamenlijk)
  • oWorkshop zie boven
 
Voorstellen van de instructeurs en gastdocenten                                                           
 
Workshop: Hoe gaat een keuring, paard knippen van Auke Winters
 
Smilde. Op de voorhand is er een fantastisch programma neergezet voor jong en oud. Een programma waarin het Fjordenpaard in al zijn facetten wordt belicht. Persoonlijk is Auke enthousiast om aan deze dagen mee te werken. Zo is er op de zaterdag een plaats in het programma voor ingeruimd. Er zal uitleg worden gegeven over hoe een keuring gaat en wat daarbij komt kijken. Hopelijk komen erin dit Fjordenweekend veel kinderen en jonge mensen die willen kennismaken met het Fjordenpaard. Mensen die met ons de liefde voor het Fjordenpaard kunnen delen.
 

Dressuur- & Spring- & menles van J. vd Wal
 
Instructeur dressuur, springen en mennen. Jurylid, dressuur springen en mennen. Jos van der Wal, is internationaal jury en geeft echt super les. Bij het opleiden van jonge paarden ziet hij graag: 3 correcte basisgangen, een paard dat in balans is, op eigen benen loopt, en aan twee teugels in een goede aanleuning door de baan gaat. Daarbij heeft het paard ruimte en souplesse in alle basisgangen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de graad van africhting. Hij werkt eerst aan de basis, dat het paard op de achterhand komt en nageeflijk is. Daarna komen pas de oefeningen. Trainen met beleid. Niet te overdadig aan het werk met de jonge paarden, het gaat om een natuurlijke aanleg. En neem ze een paar keer mee naar onbekend terrein zodat ze leren omgaan met spanning.
Jos van der Wal vindt het belangrijk dat er eerlijk naar de hand toegereden wordt, niet te kort in de hals. Hij leert paarden over de rug lopen en neem de tijd voor de opleiding.
 

Dressuurles & WE van Hester Bischot
 
De instructie bij Stal Vreedenburgh wordt verzorgd door Grand Prix amazone Hester Bischot. Hester is Orun-gediplomeerd en jurylid dressuur. Hester geeft les vanuit het principe van de klassieke rijkunst. Dit houdt in dat iedere combinatie als individu wordt bekeken. Er wordt niet getraind vanuit een systeem, maar gekeken wat de specifieke combinatie paard (en ruiter) nodig heeft en hoe zij het beste getraind kunnen worden. Uiteindelijk willen we allemaal naar het zelfde doel: we willen rijden op een los en soepel paard, dat gemakkelijk de oefeningen uitvoert, goed op onze hulpen reageert en graag voor ons werkt (een happy athlete). De weg naar dat doel toe is voor iedereen anders en dat maakt paardrijden zo leuk en uitdagend.
Een enthousiast en zeer motiveerde les is goed voor iedereen dus geef je op en kom ook.
Hester heeft inmiddels al een heel aantal fjordenpaarden in de les gehad en is ook zeker goed in staat om ook deze combinaties op weg te helpen naar een hoger niveau. Ruiter en paard worden in hun waarden gelaten, en worden zeker aan het werk gezet.
‘If you can dream it, you can do it!’
Succes is voor iedereen anders en tijdens dit traject bewandelt iedere deelnemer zijn eigen weg naar dit succes.
Door het paard een goede basistraining te geven zal het zich maximaal ontwikkelen binnen zijn psychische en fysieke mogelijkheden en zich van daar uit ontwikkelen tot een goed presterend sportpaard, dat zijn werk in harmonie met zijn ruiter en met plezier zal doen. Klassieke rijkunst betekent, voor ons, dat we per paard bekijken wat het nodig heeft. We trainen niet via een vast patroon of systeem. Elk paard heeft zijn eigen trainingsschema en -doelen. Daarnaast veel tijd en aandacht besteed aan het welzijn en de gezondheid van de paarden.
Voor meer info over Hester kijk dan op : www.hesterbischot.nl
 

Lezing Annette Timmer Paarden iriscopie
Annette Timmer is een paardenvrouw in hart en nieren. Opgegroeid tussen de paarden, want zowel haar ouders als grootouders waren echte paardenmensen. De opleiding tot instructrice en tot dierenartsassistente waren dan ook een logische keuze en werden met goed gevolg doorlopen. In de periode die volgde heeft Annette met veel dierenartsen en uitdagende paarden mogen werken. Het grootste deel van haar leven heeft ze dan ook beroepsmatig met paarden gewerkt. Op dit moment bezit Annette zelf nog 2 paarden waarvan er eentje actief getraind wordt. Annette gebruikt iriscopie hierbij om te kijken wat de training bij haar eigen paard doet en hem te ondersteunen in zijn gezondheid.
In 2001 heeft Annette haar examen voor humane iriscopie gehaald wat haar een gekwalificeerde iriscopiste (Qualified Iridologist) maakt. Een aantal jaar later volgde ook de opleiding paardeniriscopie (Equine Iridology) bij Ellen Collinson: een autoriteit op het gebied van iriscopie bij paarden.
“Na het volgen van de opleiding paardeniriscopie en het fotograferen en analyseren van vele paardenogen weet ik dat deze methode écht werkt en een verschil kan maken!”
 

Oefencross    
Voor de cross, welke in een afgesloten stuk bos zal plaats vinden, staan meerdere natuurlijk hindernissen van verschillende niveaus. De hoogte van de hindernissen voor de klasse A zal ong. 40 cm Klasse B 50 t/m 65 en de klasse L gemiddeld 70 cm. De cross wordt door elke combinatie afzonderlijk gereden. De totale lengte van de cross is ong. 1 ½ km zijn. De hindernissen bestaan uit bomen, bielzen, tonnen en bijv. een bezembak, op- en afsprong. De hindernissen zijn aangepast en er zijn nieuwe routes door het bos dus zeker de moeite waard om te proberen. Altijd even goed opletten want de route is elke keer weer verrassend. Het A-parcours bestaat uit ca. 9 sprongen. Het B- & L parcours bestaat uit ong. 20 hindernissen, boomstammen, tonnen, bezembak, hekje, dubbel sprong, autobanden.

Buitenrit
Door de prachtige omgeving van Hoenderloo in de Veluwse bossen en over de heide kunt u van de natuur genieten. Met uitgestrekte paden en wegen kunt u zowel aangespannen als onder het zadel een mooi rit maken.
 

Workshop Yvette Zaat
 
Yvette Zaat een zeer creatief persoon die graag met natuurlijk producten werkt. Workshop bestaan oa uit: (uitleg komt binnenkort) Mogelijkheden tot het maken van:,zeepvilten, mini schilderij vilten, telefoonhoesje vilten, blauwdruk maken van je eigen foto, graveren op glas. Meer uitleg binnenkort
 
Na inleveren/sturen van het inschrijfformulier bent het inschrijfgeld verschuldigd.
 
Bij minderjarige moet het inschrijfformulier zijn ondertekend door ouder/voogd of eigenaar fjordenpaard. Aankruisen en invullen wat van toepassing is. Insturen naar de organisatie van de activiteiten. Fotokopiëren toegestaan.