Online

We hebben 4 gasten en geen leden online

Onze fjordenpaarden

Onze Fjordenpaarden

 

Op Fjordhest-Gard worden regelmatig veulentjes geboren. Fokken betekent de kwaliteit van het ras proberen te verbeteren.
Indien wordt besloten om een merrie te dekken, wordt er een "passende" hengst gezocht. Belangrijk zijn hierbij karakter, beweging en exterieur.

 

De veulens die op Fjordhest-Gard zijn geboren krijgen allemaal een naam die op "gard" eindigd. Op een enkele na zijn alle paarden op Fjordhest-Gard eigen fokprodukten en stammen af van stammoeder Hella en haar dochter Sunngard. Zij was een elitemerrie en is op 38 jarige leeftijd in 2011 overleden. Bijna elk jaar krijgen we op Fjordhest-gard een of meerdere veulens.

 

Alle paarden hebben hun eigen plekje op Fjordhest-gard. Voor en na het rijden besteden we veel aandacht aan de verzorging, Na het rijden worden de paarden afgesponst of gewassen, dat ligt natuurlijk aan de weersomstandigheden.

Maar natuurlijk lopen de paarden veelal buiten in de weides, met name van april tot en met december blijven de fjordenpaarden dag en nacht in de wei. De paarden worden in de winter gevoerd met grasbrok van eigen land.

 

Wij hebben jaren geleden voor dit ras gekozen omdat ze betrouwbaar, werkwillig en stabiel zijn.

Onze fjordenpaarden hebben daarnaast een vriendelijk karakter. Het fjordenpaard valt natuurlijk al op door zijn kleur en de mooie manenboog. Dat is natuurlijk ook iets wat het paard bijzonder en interessant maakt, door de isabelkleur en de vaak grote maantop met de tweekleurige manen kijkt het fjordenpaard al vrolijk om zich heen met de grote ogen, dat is wat het paard maakt tot een paard met een vriendelijke blik. Natuurlijk begint het als een vrolijk gezelschapsdier om te knuffelen en te poetsen, daarnaast kun je er dressuur op rijden.

 

Vele fjordenpaarden lopen dressuurwedstrijden op de verschillende niveaus, je ziet ze in de klasse B t/m Z2. Ook op Fjordhest-Gard doen de paarden mee op deze niveaus. Daarnaast is het een paard wat graag een sprongetje maakt, ook tijdens de lange buitenritten waar dit paard geschikt voor is. Natuurlijk kun je ook lange afstandswedstrijden rijden met je fjordenpaard, want draven kunnen ze lang volhouden, ook omdat het een paard is wat niet gauw opgeeft en een groot uithoudingsvermogen heeft en erg werkwillig is. Natuurlijk kun je het fjordenpaard ook voor een wagen aanspannen en ook nu weer dressuur of marathon wedstrijden rijden.

 

Het fjordenpaard is dan ook een zeer veelzijdig paard, dat betekend dat je het paard voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken.