Online

We hebben 4 gasten en geen leden online

Ruiterkampen

RUITERKAMPEN

 

Ook dit jaar organiseren wij weer ruiterkampen in de zomervakantie voor ruiters van

10 t/m 16 jaar. De kampen lopen van zondagavond 19.00 uur tot de daaropvolgende vrijdagavond 20.00 uur.  

 

Kampen 2024
Ruiterkamp: (min. 10 jaar)
0 1ste week 14 t/m 19 juli (Deze week is vol)
0 2de week 21 t/m 26 juli (vol, alleen met eigen  paard mogelijk)

Geef je op en kom ook, dan wordt het weer een gezellige en sportieve week!!

2023:

https://www.facebook.com/100005011182377/videos/675024151108257/

https://www.facebook.com/100005011182377/videos/1683491772113202/

 
Filmpje van picknicktocht 2017:
https://www.facebook.com/fjordhestgard.hoenderloo/videos/832113106965721/
Filmpje ruiterkamp 2016: https://www.facebook.com/fjordhestgard.hoenderloo/videos/635630819947285/

Het meenemen van een eigen paard is mogelijk, daarvoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. De eigen paarden zullen in boxen verblijven en er is een paddock waar zij de mogelijkheid krijgen om los te lopen.

De groep bestaat uit ong. 15 ruiters per week. Per dag gaan we minimaal 2 uur rijden, waaronder gezellige buitenritten, picknick met de fjordenpaarden, instructielessen in de manege, carrousel, behendigheid met de paarden, zonder zadel rijden, naar gelang de ervaring van de ruiters.  

Dit alles onder leiding van gediplomeerde instructeurs.

 

De buitenritten gaan door de oude bossen van de Veluwe, waar het mogelijk is dat we wild tegen komen zoals herten, reeën, konijnen, vossen, roofvogels en zwijnen.

Naast het rijden, gaan we de paarden verzorgen, voeren en uitmesten, bij mooi weer kunnen we de paarden wassen en zelf een spetterend watergevecht houden. Naast het paardrijden gaan we veel andere activiteiten doen zoals: spelletjes, knutselen, survival, film, speurtocht, braderie, bonte avond, zwemmen.

Daarnaast proberen we ook veel aandacht te besteden aan de theorie, door middel van een quiz, spel en theorielessen.

Er wordt geslapen inn de blokhutten met stabelbedden. Verder een slaapzak en kussen, toiletspullen,  makkelijke schoenen, moeten worden meegebracht.

In verband met de verschillende activiteiten is het verstandig om wat oude kleding mee te nemen en natuurlijk ook regenkleding, zwemkleding, schrijfgerei en een zaklamp.

Het rijden met een veiligheidscap en rijlaarzen is verplicht, deze graag voorzien van je naam. Op Fjordhest-Gard wordt met bodyprotectors gereden, deze kun je voor een week bij ons lenen. Als je zelf een bodyprotector hebt, neem deze dan mee.

Dagelijks kunnen we buiten rijden, we maken dan ritten van min. 2 uur, deze buitenritten gaan door de bossen en over de heide.

Door “Fjordhest-Gard” en de leiding wordt geen enkele wettelijke aansprakelijkheid aanvaard ten opzichte van onze gasten tegenover derden.  Al dan niet opzettelijk vernielde goederen of voorwerpen dienen vergoed te worden.
Alle deelnemers aan het kamp zijn aanwezig op eigen risico. Dit geldt ook voor gebruik van zwembad en trampoline en aan het meedoen aan de overige activiteiten. Enige rijervaring voor deelname aan het kamp is gewenst. Roken en alcoholgebruik is op ons kamp niet toegestaan.

Onze manege is gelegen net buiten het dorp Hoenderloo aan de rand van het bos, dus ideaal voor het maken van buitenritten. Naast kilometers ruiterpad zijn er menroutes en “Fjordhest-Gard” ligt aan de Veluwetrail. Ook het nationale park “De Hoge Veluwe”ligt op korte afstand, waar we bij goed weer kunnen gaan fietsen en wild kijken, ook de speeltuin is daar zeker de moeite waard.

 

Als het warm is kunnen we afkoelen in het zwembadje of we gaan een watergevecht houden. Natuurlijk kunnen we ook naar het zwembad in de buurt. Gezamenlijk wordt er gegeten in de kantine of op het terras. ’s Avonds houden we nog vele activiteiten in de kantine zoals, test van de paardenkennis, handenarbeid en spellen. De barbecue vindt vaak buiten in de zon op het terras plaats.                            

Daarna komt de bonte avond met allerlei leuke sketches, grappen en vragen. We eten bij goed weer buiten op het terras.

Na een week waarin we veel hebben gereden maken we op vrijdag de zadels en hoofdstellen schoon.

Je eigen muziekinstrument meenemen geeft een leuke sfeer tijdens deze week. 

 

Sport en Spel

Bij het bosspel Hesartdinia moet iedereen samenwerken om de opdrachten te kunnen uitvoeren. 

Het spel bestaat uit verschillende opdrachten, soms moet er kracht, lenigheid en snelheid worden gebruikt. Dat levert veel komische taferelen op. 

Soms moet je in bomen klimmen of aan een touwbrug hangen om de opdracht te kunnen uitvoeren. Maar ook de estafettes hebben  een hoog lachgehalte. 

Een ruiterkamp met Noorse fjordenpaarden te midden van de Veluwse bossen, dat kan in Hoenderloo.

Behalve over een binnen- en buitenmanege beschikken wij over 10 ha. eigen terrein, waar veel van de activiteiten plaats zullen vinden.

Het dorp met een aantal winkels, de midgetgolf- en bowlingbaan liggen op loopafstand van de manege.

 

Onze fjordenpaarden 

Alle fjordenpaarden staan hier op een rij om gepoetst te worden voor het rijden. Rustig en geduldig genieten de paarden van hun poetsbeurt.  Ook het knuffelen of een onderonsje met een fjord hoort daarbij. Mocht je vragen hebben, dan wordt het gelijk uitgelegd en krijg je hulp als het nodig mocht zijn. De paarden staan zomers eigenlijk altijd in de wei en voor het rijden halen we ze gezamenlijk op. Met het opzadelen zullen we hulp bieden, zodat alles zorgvuldig gebeurt. In de buitenbak, worden na de instructieles alle paarden op de middenlijn opgesteld.  Na het rijden worden ze eerst weer verzorgt voordat ze naar de wei gaan

 

Geef je op en kom ook, dan wordt het weer een gezellige en sportieve week!!
Mocht je meer informatie willen hebben neem dan contact met ons op.
Inschrijven voor kampen van 2024, de kosten bedragen € 300,– (alles inbegrepen). Bij opgave dient
€ 200,– te worden overgemaakt. (Dit is de aanbetaling incl. € 50,- reserveringskosten). Daarna wordt de besproken plaats gereserveerd en ontvangt u een bevestiging. Het resterende bedrag van € 100,- dient 1 maand voor aanvang van het kamp betaald te zijn. Onder voorbehoud en bij voldoende deelnamen. Rabobank Apeldoorn IBAN: NL32RABO0336735464 t.n.v. J. v. Bon v. Dijk
Door "Fjordhest-Gard" en de leiding wordt geen enkele wettelijke aansprakelijkheid aanvaard ten opzichte van onze gasten tegenover derden. Al dan niet opzettelijk vernielde goederen of voorwerpen dienen vergoed te worden. Alle deelnemers aan het kamp zijn aanwezig op eigen risico.