Online

We hebben 2 gasten en geen leden online

Doel paardrijlessen

Het doel van het paardrijden met onze fjordenpaarden
Het belangrijkst is om kinderen en volwassen op een veilige en verantwoorde manier deze sport aan te bieden. Het plezier voor de deelnemers met onze fjordenpaarden is daarbij van groot belang. Tijdens de lessen zullen we ook proberen kennis over te dragen over de algemene kennis van het paard met daarbij de verzorging, voeding en ziektes.

Naast het paardrijden wordt er van de deelnemers verwacht dat zij voorafgaande aan de les meehelpen met het poetsen, verzorgen van de paarden en het opzadelen. Ook na de lessen dienen de paarden verzorgt te worden. Dit doen wij zodat je als ruiter alvast in contact komt met je paard en het gedrag van het paard kan observeren. Ook de jonge ruiters dienen dit te doen maar zij worden natuurlijk begeleid.
Zo leren ze hier het respect voor het paard met daarbij de nodige kennis.

 

Paardrijden is prachtige sport en een mooie hobby. Omdat je bij het paardrijden te maken hebt met een levend dier is de kans op een val aanwezig. Om veilig te leren paardrijden zijn er een aantal punten waarop je moet letten.
Manege die in het bezit is van een Veiligheidscertificaat behoort diverse veiligheidseisen in acht te nemen voor een ieder die aanwezig is op een dergelijke accommodatie.


Wij doen er alles aan om het risico op ongelukken zo klein mogelijk te houden. Wanneer er toch iets gebeurt, is er altijd iemand aanwezig die in het bezit is van een BHV opleiding. Een aantal belangrijke onderdelen van het veiligheidscertificaat zijn:
Je bent er zeker van dat de accommodatie waar je rijdt er alles aan doet jou zo veilig mogelijk te laten paardrijden.
Je krijgt les van een gediplomeerde instructeur.
Er geldt een maximaal aantal ruiters per les.
Er moet een veiligheidshelm gedragen worden.
Er moet geschikte kleding gedragen worden.
Je verdiept je in de aard van een paard.


Allereerst, voorkomen is beter dan genezen zoals ze altijd zeggen. Dus met het dragen van veiligheidshelmen, rug beschermers, en het dragen van de juiste kleding zijn een aantal preventieve maatregelen gewaarborgd voor jou en het paard zijn veiligheid, dus let hier op!
Pleeg overleg met een ervaren ruiter en vraag om een korte uitleg en coaching tijdens het paardrijden.
Zorg ervoor dat alle nodige spullen om te paardrijden zoals een beschermende helm, rug beschermers, paarden zadel, een singel en andere apparatuur aanwezig is en in goede staat.
Geef jezelf vooraf de tijd om het paard te leren kennen zodat hij ook aan jou kan wennen. Je moet echt een band van vertrouwen en comfort creëren voor zowel de ruiter als het paard. Deze vertrouwensband helpt de rijder vooral tegen angst en stress. En je durft meer als je je paard vertrouwd.
Oefen vooraf veel basis vaardigheden om zelf vertrouwen te krijgen zoals over hoe te opzadelen en optomen, te leren paardrijden, het in toom te houden van je paard en het weer afzadelen en aftomen voordat je gaat paardrijden.
Het voorbereiden voordat je kan leren paardrijden kan enige tijd in beslag nemen. Het moeten verzorgen van een goede afstelling van harnacement is belangrijk. Probeer erop gebrand te zijn in het bijstaan van de trainer te zijn als deze bezig is met het verzorgen en het optomen van het paard. Hier leer je namelijk ook veel van, praktijk les is het beste dat neem je beter in je op.

Ga samen met de beweging van het paard zo natuurlijk mogelijk met behoud van een goede houding vooruit. Altijd richten en kijken naar de kant waar je op wilt gaan.
In de praktijk oefenen en veel oefenen is de sleutel om een goede ruiter te worden. Geleidelijk aan zullen oefeningen zoals het maken van bochten en een eenvoudige draft bijna vanzelf gaan. Door dit veelvuldig te oefenen kan je ook een beetje wennen aan je paard als dit niet zo goed gaat nog.
Na enkele minuten of uren paardrijden is nazorg voor paarden een must. Voor je stopt met paardrijden, controleer en voel aan de borst van het paard. Als u nog steeds het gevoel heeft dat de borst nog steeds warm is, ga dan nog even met hem lopen. Maar als de borst al afgekoeld is kan de ruiter zijn paard aftomen en afzadelen.
Ten slotte, houd er rekening mee om niet te leren paardrijden zonder toezicht van of een trainer, of een ervaren persoon waarvan je zeker weet dat deze persoon in nood situaties goed kan handelen.
Deze nuttige tips voor beginners die willen ervaren hoe het is om te leren paardrijden. Probeer ook van alle aspecten van het leren paardrijden te genieten. Het helpt je ook je volgende paardrijd rit of les supergemotiveerd te zijn omdat je ervan geniet. Paardrijden is namelijk een leuke activiteit om te doen.


Wat je misschien ook leuk vind:
Leren Paardrijden
1. Leren Paardrijden door middel van lessen zijn een goede manier om fit en gezond te blijven. Door regelmatig te rijden op een paard geeft je je hart en longen een geweldige training. Paardrijden is ook een goede manier om een goede houding aan te leren maar ook om je spierkracht, motoriek en coördinatie te verbeteren. Paardrijlessen laten u kennis maken met het gevoel van vrijheid en het opbouwen van vertrouwen bij je paarden. Het is een totale lichaams en geest training onder het genot van een gezellige bezigheid met vriendinnen.
2. Het is ook een goede manier om de natuur te verkennen. Het berijden van een paard brengt je terug naar de natuur. Uitgestrekte plattelanden, en terreinen waar u de uiterste vorm van ontspanning kan vinden in alle rust. Leren paardrijden via lessen zijn een ontspannen manier om u iets te leren zonder dat daarbij het competitieve aspect op de eerste plaats komt. Omdat het paard essentieel is in deze activiteit, zal je ook leren om een band met het dier als je partner te ontwikkelen. De zorg voor uw paard is ook een vorm van leren, die je terug brengt naar de eenvoudigste vorm van de zorg voor de natuur en haar prachtige verschijnselen
3. Ontdek of je een passie hebt voor paarden, die misschien wel je beroep zal veranderen. Paardrijden openen een breed scala aan mogelijkheden waarin u misschien geïnteresseerd bent. Naarmate je langer aan het leren paardrijden bent, kunt u ontdekken of u een passie voor deze paarden heeft en misschien opent dit deuren voor u naar het springen, of het fokken van paarden of zelfs tot het openen van uw eigen stallen waar u zelf lessen verzorgd.
4. Leren om een paard te rijden is een geweldige activiteit wat iedereen kan leren en ontwikkelen je leer onder andere verantwoordelijkheid en discipline. Naast natuurlijk de rijvaardigheden en veiligheids procedures, ook je houding speelt een belangrijke rol bij het berijden van een paard. Een juiste houding word je vanzelf aangeleerd tijdens het lessen, ook word je geleerd je wat je verantwoordelijkheden als ruiter en verzorger van het paard zijn. Zodat het paard een goed leven heeft.
5. Paardrijden is een geweldige sociale activiteit. Je deelt je kennis met verschillende leuke mensen die ook paarden als hobby hebben. Het is een activiteit die de mensen al gauw dichter bij elkaar brengt, door het delen van paarden verhalen onderling en ook kennis. Het is een hele sociale activiteit met veel verschillende soorten paarden, paardenrassen, kleuren, en de verschillende soorten vaardigheden die te leren zijn in de verschillende disciplines.
6. Mijn missie is om mensen plezier te laten beleven en te begeleiden bij het paardrijden en alle facetten daarom heen, wederzijds respect en vertrouwen met elkaar om kunnen gaan en er een evenwichtige, harmonieuze samenwerking tussen mens en paard ontstaat.
7. Door paard, ruiter en de combinatie paard en ruiter zo te trainen dat een goede samenwerking mogelijk is, is de weg vrij om te genieten