Online

We hebben 6 gasten en geen leden online

Wedstrijden

Fjordhest-Gard organiseerd regelmatig wedstrijd welke vallen onder Fjordsport van Het Ned. Fjordenpaaarden Stamboek. In de winter is er een competie met min. 4 wedstrijden. Voor alle ruiters is er een mogelijkheid om deel te nemen, vanaf de jongste ruiters tot de vergevorderde.
De verschillende wedstrijden worden gekoppelt aan bijv. : Theorie toets, behendigheid, verlichte zit-springen, kur op muziek gemaakt door de ruiters zelf.
De wedstrijden voor de diplomaruiters vinden vaak op zondag plaats en voor de beginnende ruiter op zaterdagmiddag.
Een maal per jaar wordt er een samengestlede wedstrijd georganiseerd, dressuur- springen en een cross.
We beschikken over een eigen afgesloten stuk bos waar we hindernissen in op bouwen.
 
Doelstelling Fjordsport
Fjordsport is enkele jaren geleden officieel van start gegaan. De doelstelling van Fjordsport is het bevorderen van fjordenpaarden in het algemeen gebruik door middel van het afleggen van proeven. Naast het afleggen van vaardigheidsproeven kent het Stamboek ook de Fjordsportwedstrijden in de disciplines dressuur, springen, mennen en lange afstandrijden en bestgaande fjordenpaard. Bij een aantal mensen in het land bleek de behoefte te bestaan om onderling sportieve activiteiten te organiseren, zodat het omgaan met de fjordenpaarden meer is dan alleen maar voorbereiden op de verrichtingsproeven. Naast het afleggen van vaardigheidsproeven en wedstrijdproeven, speelt ook het sociale contact een rol. Samen iets organiseren betekent ook samen werken aan een sterker Stamboek.