Dekhengst Havik
Keuringresultaten 2018: 41 punten met een 2de premie.Rastype: Goed.Lichaamsbouw en bespiering: Goed, sterk paard met veel vermogen.Beenkwaliteiten en beenstanden: Goed, veel bot, goede hoeven en mooie gewrichten.Correctheid van de gangen: Zeer goed, mooie oprichting en makkelijk.Totale indruk en ontwikkeling: GoedKeuringresultaat 2017: 36 punten met 2de premieKeurhengst
Solide beenwerk
Sterke lichaamsbouw
KrachtStation:Fjordhest-gard O van Leeuwen
Krimweg 1257351 TL HoenderlooTel: 0629173498
Fjordenweekend
FJORDENWEEKEND
Dit weekend wordt georganiseerd omdat we het veelzijdige gebruik van het Fjordenpaard onder de aandacht willen brengen en willen er een ook gezellig weekend van maken waarin iedereen elkaar beter leren kennen en gezamenlijk plezier met het Fjordenpaard hebben.
Het zal duidelijk zijn dat het recreatieve, instructieve en sociale aspect de leidraad vormen voor dit fjordenweekend. Maar het belangrijkste is en blijft
toch het plezier hebben in de omgang met Fjordenpaard.
Er worden diverse clinics/ workshops aangeboden zowel onder het zadel als aangespannen. Deze worden gegeven door ervaren mensen die
ruime kennis van het fjordenpaard hebben.
Ook mensen zonder paard zijn van harte welkom.
Overnachten kan op Fjordhest gard
Kom jij ook!! De activiteitencommissie organiseert in het weekend van 15 en16 juni een leerzaam en gezellig fjordenweekend in Hoenderloo bij Fjordhest-Gard.
Dit weekend wordt georganiseerd omdat we het veelzijdige gebruik van het Fjordenpaard onder de aandacht willen brengen. We willen er een ook gezellig weekend van maken waarin leden elkaar beter leren kennen en gezamenlijk plezier met het Fjordenpaard hebben. Het zal duidelijk zijn dat het recreatieve, instructieve en sociale aspect dé leidraad vormen voor dit fjordenweekend. Maar het belangrijkste is en blijft toch het plezier hebben in de omgang met Fjordenpaard.Daarnaast speelt het promotionele karakter een rol. Met het extra onder de aandacht brengen van het veelzijdig gebruik van het fjordenpaard worden mogelijk nieuwe leden/deelnemers aan fjordenevenementen aangetrokken.Al met al voldoende activiteiten die de fjordenpaardenliefhebbers uitnodigen actief mee te doen! Meedoenom de eigen kennis en vaardigheid te verbeteren, maar ook contact leggen met andere fjordenliefhebbers (het sociale aspect). Er worden diverse clinics/workshops aangeboden zowel onder het zadel als aangespannen. De clinics worden gegeven door ervaren mensen met ruime kennis van het fjordenpaard hebben.Ook mensen zonder paard zijn van harte welkom. Er worden verschillende lezingen gegeven en workshops zonder paard. Wat er het weekend allemaal te doen is:
- Dressuurlessen
- Springles
- Oefencross
- Trail/ WE les
- Menlessen
- Gezamenlijke buitenrit
- Diverse workshops
- Lezingen
- BBQ
- Een jurybijeenkomst/bijscholing maakt onderdeel uit van het programma
- Kennis vergaren met betrekking tot keuring van het fjordenpaard.
- Kortom genoeg te doen tijdens het fjordweekend.
- oWorkshop bestaan oa uit: (uitleg komt binnenkort)
- oGraveren op glas
- oZeepvilten
- oMini schilderij vilten
- oTelefoonhoesje vilten
- oBlauwdruk maken van je eigen foto.
- oLezing: (Theorie & praktijk, gezamenlijk)
- oWorkshop zie boven
Dressuur- & Spring- & menles van J. vd Wal Instructeur dressuur, springen en mennen. Jurylid, dressuur springen en mennen. Jos van der Wal, is internationaal jury en geeft echt super les. Bij het opleiden van jonge paarden ziet hij graag: 3 correcte basisgangen, een paard dat in balans is, op eigen benen loopt, en aan twee teugels in een goede aanleuning door de baan gaat. Daarbij heeft het paard ruimte en souplesse in alle basisgangen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de graad van africhting. Hij werkt eerst aan de basis, dat het paard op de achterhand komt en nageeflijk is. Daarna komen pas de oefeningen. Trainen met beleid. Niet te overdadig aan het werk met de jonge paarden, het gaat om een natuurlijke aanleg. En neem ze een paar keer mee naar onbekend terrein zodat ze leren omgaan met spanning.Jos van der Wal vindt het belangrijk dat er eerlijk naar de hand toegereden wordt, niet te kort in de hals. Hij leert paarden over de rug lopen en neem de tijd voor de opleiding.
Dressuurles & WE van Hester Bischot De instructie bij Stal Vreedenburgh wordt verzorgd door Grand Prix amazone Hester Bischot. Hester is Orun-gediplomeerd en jurylid dressuur. Hester geeft les vanuit het principe van de klassieke rijkunst. Dit houdt in dat iedere combinatie als individu wordt bekeken. Er wordt niet getraind vanuit een systeem, maar gekeken wat de specifieke combinatie paard (en ruiter) nodig heeft en hoe zij het beste getraind kunnen worden. Uiteindelijk willen we allemaal naar het zelfde doel: we willen rijden op een los en soepel paard, dat gemakkelijk de oefeningen uitvoert, goed op onze hulpen reageert en graag voor ons werkt (een happy athlete). De weg naar dat doel toe is voor iedereen anders en dat maakt paardrijden zo leuk en uitdagend.Een enthousiast en zeer motiveerde les is goed voor iedereen dus geef je op en kom ook.Hester heeft inmiddels al een heel aantal fjordenpaarden in de les gehad en is ook zeker goed in staat om ook deze combinaties op weg te helpen naar een hoger niveau. Ruiter en paard worden in hun waarden gelaten, en worden zeker aan het werk gezet.‘If you can dream it, you can do it!’Succes is voor iedereen anders en tijdens dit traject bewandelt iedere deelnemer zijn eigen weg naar dit succes.Door het paard een goede basistraining te geven zal het zich maximaal ontwikkelen binnen zijn psychische en fysieke mogelijkheden en zich van daar uit ontwikkelen tot een goed presterend sportpaard, dat zijn werk in harmonie met zijn ruiter en met plezier zal doen. Klassieke rijkunst betekent, voor ons, dat we per paard bekijken wat het nodig heeft. We trainen niet via een vast patroon of systeem. Elk paard heeft zijn eigen trainingsschema en -doelen. Daarnaast veel tijd en aandacht besteed aan het welzijn en de gezondheid van de paarden.Voor meer info over Hester kijk dan op : www.hesterbischot.nl
Lezing Annette Timmer Paarden iriscopieAnnette Timmer is een paardenvrouw in hart en nieren. Opgegroeid tussen de paarden, want zowel haar ouders als grootouders waren echte paardenmensen. De opleiding tot instructrice en tot dierenartsassistente waren dan ook een logische keuze en werden met goed gevolg doorlopen. In de periode die volgde heeft Annette met veel dierenartsen en uitdagende paarden mogen werken. Het grootste deel van haar leven heeft ze dan ook beroepsmatig met paarden gewerkt. Op dit moment bezit Annette zelf nog 2 paarden waarvan er eentje actief getraind wordt. Annette gebruikt iriscopie hierbij om te kijken wat de training bij haar eigen paard doet en hem te ondersteunen in zijn gezondheid.In 2001 heeft Annette haar examen voor humane iriscopie gehaald wat haar een gekwalificeerde iriscopiste (Qualified Iridologist) maakt. Een aantal jaar later volgde ook de opleiding paardeniriscopie (Equine Iridology) bij Ellen Collinson: een autoriteit op het gebied van iriscopie bij paarden. “Na het volgen van de opleiding paardeniriscopie en het fotograferen en analyseren van vele paardenogen weet ik dat deze methode écht werkt en een verschil kan maken!”
Oefencross Voor de cross, welke in een afgesloten stuk bos zal plaats vinden, staan meerdere natuurlijk hindernissen van verschillende niveaus. De hoogte van de hindernissen voor de klasse A zal ong. 40 cm Klasse B 50 t/m 65 en de klasse L gemiddeld 70 cm. De cross wordt door elke combinatie afzonderlijk gereden. De totale lengte van de cross is ong. 1 ½ km zijn. De hindernissen bestaan uit bomen, bielzen, tonnen en bijv. een bezembak, op- en afsprong. De hindernissen zijn aangepast en er zijn nieuwe routes door het bos dus zeker de moeite waard om te proberen. Altijd even goed opletten want de route is elke keer weer verrassend. Het A-parcours bestaat uit ca. 9 sprongen. Het B- & L parcours bestaat uit ong. 20 hindernissen, boomstammen, tonnen, bezembak, hekje, dubbel sprong, autobanden.
BuitenritDoor de prachtige omgeving van Hoenderloo in de Veluwse bossen en over de heide kunt u van de natuur genieten. Met uitgestrekte paden en wegen kunt u zowel aangespannen als onder het zadel een mooi rit maken.
Workshop Yvette Zaat Yvette Zaat een zeer creatief persoon die graag met natuurlijk producten werkt. Workshop bestaan oa uit: (uitleg komt binnenkort) Mogelijkheden tot het maken van:,zeepvilten, mini schilderij vilten, telefoonhoesje vilten, blauwdruk maken van je eigen foto, graveren op glas. Meer uitleg binnenkort
Na inleveren/sturen van het inschrijfformulier bent het inschrijfgeld verschuldigd. Bij minderjarige moet het inschrijfformulier zijn ondertekend door ouder/voogd of eigenaar fjordenpaard. Aankruisen en invullen wat van toepassing is. Insturen naar de organisatie van de activiteiten. Fotokopiëren toegestaan.
Dekhengst Karant
Dekhengst Kwalificatie graad 3 KARANT I-95
Karant is met pensioen, hij wordt niet meer ingezet voor de dekdienst.
Karant is geboren op 10 mei 2000 in Denemarken.
Stokmaat: 146 cm
Pijpomvang: 20 cm
Kleur: isabel.
V: Kvik Halsnaes DK646
M: Reia DK8161
M/V: Rei Halsnaes DK542
Hoofstamboekhengst
Keurhengst
Modelhengst
Karant:
Vriendelijk
Top bewegingen
Zeer atletisch
Veel vermogen
Betrouwbaar
Sportpaard
Karant:
• heeft met goed gevolg de verrichtingsproef in Denemarken afgelegd.
• in Nederland behaalde hij een AA-cert. voor de zadelproef met 99 punten. Hij kreeg daarbij de volgende punten: 10 voor gedrag bij het opzadelen, wendbaarheid en souplesse. Een 9 voor: wijze van gaan in stap en draf, gewilligheid bij het springen, ijver en temperament, gehoorzaamheid het zich laten rijden tijden de proef, karakter en algemene indruk. Een 8 voor wijze van gaan in galop en gedrag tijdens het buitenrijden.
• is een plezierig en vrolijk paard met een mooie houding.
• behaalde zijn M2-dressuur & L-springen Fjordsport.
• heeft zijn afstammelingenonderzoek afgesloten met een heel mooi resultaat.
Kwalificatiedag 2023:
Hij behaalde op deze dag zijn kwalificatiegraad 3, met 39 punten.
Keuring 2018: Bij de rubriek Hoofdstamboekhengsten zagen we alleen Karant. Deze hengst, die wat meer mannelijke uitstraling zou mogen hebben, heeft zoveel souplesse in de bewegingen, met een goede tact, kracht en ruimte, en een zeer lenig gebruik van zijn lichaam.
Hij kreeg die dag 39 punten van de juryKeuringsresultaat: 7-8-7-9-8=39 pnt. & 3e pr. Beschrijving: Rastype: tamelijk goed, meer
mannelijker uitstraling gewenst. Lichaamsbouw en bespiering: goed. Beenkwaliteiten en beenstanden: tamelijk goed. Correctheid van de gangen: zeer goed, veel souplesse, goede takt, en met kracht en ruimte. Totale indruk en ontwikkeling: goed; keurig voorgesteld en in goede conditie.
Keuring 2017: In de rubriek Hoofdstamboekhengsten was alleen Karant. De hengst Karant is nu eigendom van Fjordhest-gard te Hoenderloo. Karant heeft al een redelijke invloed in de Nederlandse fokkerij, hij heeft ondertussen al veel nakomelingen welke erg goed scoren op exterieur of in de verrichtingen. Deze vriendelijk ogende hengst heeft een sterke bovenlijn, welke goed terug te zien zijn in zijn bewegingen welke met takt en veel ruimte zijn. De hengst liet een goede indruk achter zeker tijdens het los bewegen was hij een opvallende verschijning, hij ging mooi gedragen en met veel houding en souplesse door de baan, natuurlijk deed hij ook even lekker gek.
Keuringsresultaat: 8-8-7-9-8=40 punten met 3de premie
Beschrijving: Rastype: goed
Lichaamsbouw en bespiering: goed
Beenkwaliteiten en beenstanden: ruim voldoende
Correctheid van de gangen: zeer goed, zeer taktmatig, met mooi voorbeen gebruik
Totale indruk en ontwikkeling: goed.
Keuring 2016: De hengst Karant is in Denemarken gefokt en nu eigendom van Fjordhest-gard te Hoenderloo. Zij ouders zijn Kvik Halsnaes en Reia. Karant heeft al een redelijke invloed in de Nederlandse fokkerij, hij heeft ondertussen al veel nakomelingen welke erg goed scoren
op exterieur of in de verrichtingen. Deze vriendelijk ogende hengst heeft een sterke bovenlijn, welke goed terug te zien zijn in zijn bewegingen welke met takt en veel ruimte zijn. De hengst liet een goede indruk achter zeker tijdens het los bewegen was hij een opvallende verschijning, hij ging mooi gedragen en met veel houding en souplesse door de baan.
Keuringsresultaat: 8-8-7-9-8=40 pnt. met een 3de premie. Beschrijving: een goed rastypisch fjordenpaard, mocht meer hengstenuitstraling
hebben. Lichaamsbouw en gespierdheid: beschikt over een goede bovenlijn met mooie aansluiting welke op de juiste manier wordt gebruikt in de bewegingen. Beenkwaliteiten en standen, tamelijk goed. Correctheid van de gangen: zeer goed, hij beschikt over drie goede
basisgangen met daarbij veel souplesse, veel houding en goed gedragen in alle drie de gangen.
Totale indruk en ontwikkeling: de hengst wist zich goed te presenteren.
Keuringsresultaat 2015:
Deze hengst heeft een redelijk grote invloed in de Nederlandse fokkerij, hij heeft al veel nakomelingen die erg goed scoren op exterieur en in de verrichtingen. De vriendelijk ogende hengst heeft een sterke bovenlijn met veel souplesse, die souplesse is terug te zien in zijn bewegingen. In beweging toont Karant in alle gangen takt en veel ruimte. De hengst liet een goede indruk achter en werd netjes voorgesteld.
Keuringsuitslag 2015: 8-8-6-8-8= 38 punten met 3de premie
Beschrijving: Rastype is goed, mooie vriendelijke ogende hengst.
Lichaamsbouw & bespiering: sterke bovenlijn, mooie welgevormde hals.
Beenkwaliteiten en standen: tamelijk goed, staat iets toontredend voor.
Correctheid van de gangen: zeer goed, elastisch met ruimte in alle drie de basisgangen.
Totale indruk en ontwikkeling: goed, een vrolijk positief paard
Keuringsuitslag 2014: 8-8-7-9-8 =40 punten met een 3de premie
Beschrijving: rastype: mooie verschijning, mocht mannelijker tonen. Lichaamsbouw en bespiering: goed, functioneel lichaamsgebruik met goede bespiering.
Beenkwaliteit en beenstanden: tamelijk goed. Correctheid van de gangen: zeer goed, kan goed schakelen, mooi gedragen met veel ruimte, zeer goede galop. Totale indruk en ontwikkeling: hengst welke zeer correct is gebouwd met wat overconditie.
Keuringsuitslag 2013: 8-8-7-9-9= 41 punten, 3de premie.
Beschrijving: Rastype: goed, met vriendelijke uitstraling.
Lichaamsbouw en bespiering: een goed functioneel gebruik van het lichaam dat in harmonieus is gebouwd.
Beenkwaliteiten en beenstanden: tamelijk goed.
Correctheid van de gangen: drie goede basisgangen waarvan de draf veel ruimte en gedragenheid heeft. De galop mooi gesprongen en door het lichaam. Totale indruk en ontwikkeling: zeer goed, een paard dat in beweging mooier wordt. Zijn bewegingen zijn in een goede cadans en hij heeft veel souplesse.
Fjordhest-gard
Krimweg 125 7351 TL Hoenderloo
055-3781391 of 06-31598997
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.hetfjordenpaardenhengstenfonds.nl/index.html
inschrijfformulier 2024
Kampen 2024
Ruiterkamp: (min. 10 jaar)
0 1ste week 14 t/m 19 juli ( deze week is vol)
0 2de week 21 t/m 26 juli
0 3de week 28 juli t/m 2 augustus (onder voorbehoud)
Ruiterkamp vanaf 16 jaar:
0 21 t/m 26 juli
Geef je op en kom ook, dan wordt het weer een gezellige en sportieve week!!
Mocht je meer informatie willen hebben neem dan contact met ons op.
Inschrijven voor kampen van 2024, de kosten bedragen € 300,– (alles inbegrepen). Bij opgave dient
€ 200,– te worden overgemaakt. (Dit is de aanbetaling incl. € 50,- reserveringskosten). Daarna wordt de besproken plaats gereserveerd en ontvangt u een bevestiging. Het resterende bedrag van € 100,- dient 1 maand voor aanvang van het kamp betaald te zijn. Onder voorbehoud en bij voldoende deelnamen. Rabobank Apeldoorn IBAN: NL32RABO0336735464 t.n.v. J. v. Bon v. Dijk
Door "Fjordhest-Gard" en de leiding wordt geen enkele wettelijke aansprakelijkheid aanvaard ten opzichte van onze gasten tegenover derden. Al dan niet opzettelijk vernielde goederen of voorwerpen dienen vergoed te worden. Alle deelnemers aan het kamp zijn aanwezig op eigen risico.
Inschrijfformulier ruiterkampen te Fjordhest-Gard.
Naam:
Adres:
Postcode / Woonplaats:
Telefoon:
Email adres:
Geboortedatum:
Overige zaken:
Rijervaring:
Week van: tot:
Evt. 2de keus week van: tot:
Handtekening ouders/verzorgers:
Overige info:
Gaarne opsturen naar: Fjordhest-Gard, Krimweg 125, 7351 TL Hoenderloo
of naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact fjordhest-gard
Fjordhest-gard
Krimweg 125
7351 TL Hoenderloo
Tel: 055-3781391 of 06-31598997
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U bent altijd welkom om ons te bezoeken, maar bel eerst even.