Online

We hebben 3 gasten en geen leden online

Ruiterkamp 17 jaar en ouder

Ruiterkamp   

Graag willen wij het volgende aanbieden: een instructiekamp organiseren voor paardenliefhebbers van 17 jaar en ouder.

Dit zal op zondagavond aanvangen om 19.00 uur en duren tot vrijdagavond 20.00 uur.

 

Geef je op en kom ook, dan wordt het weer een gezellige en sportieve week!!

Geef je op en kom ook, dan wordt het weer een gezellige en sportieve week!!

Filmpje instructie 2016: https://www.facebook.com/fjordhestgard.hoenderloo/videos/637174413126259/

Je mag natuurlijk je eigen paard meenemen, daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Het buitenrijden door de bossen is natuurlijk lekker ontspannen en hierbij genieten we volop van de paarden en de natuur, zoals heidevlaktes en zandverstuiving.  

We bieden een veelzijdig paardenprogramma voor deze week, met vele takken van paardensport. Zo kunnen we misschien dressuurlessen verzorgen onder leiding van een gediplomeerde instructeur om je rij-technische kennis bij te spijkeren.  

Ook de verlicht ezit en het springen las combinatie kan worden geoefend, eerst met grondwerk en daarna het opbouwen en uitwerken tot een parcours van enkele hindernissen.  Wij vinden dat het springen met je paard niet gaat om de hoogte die je springt, maar het leren kijken en voelen wat je allemaal moet regelen tijdens het springen, zoals tempo en aanleuning en lijnen die je moet rijden met daarbij de juiste houding.  

De lessen zullen in kleine groepjes worden gegeven zodat je voldoende aandacht krijgt.  De lessen worden geëvalueerd en besproken. De rijlessen worden gedeeltelijk gefilmd en zullen naderhand worden bekeken, zo krijg je een goede indruk van “je eigen wijze” van rijden.  

Het doel van de dressuur is je paard te ontwikkelen tot een Happy Atlete, dit is de moderne term voor een goede en mooie dressuur-combinatie. De harmonieuze en gelijkmatige opleiding en ontwikkeling. Daarbij worden de natuurlijke eigenschappen van je paard verder ontwikkeld, een paard welke dressuurmatig gereden wordt is dan levendig, gehoorzaam, soepel en los in de beweging. Dit moet tot stand komen door de harmonie tussen paard en ruiter. Oook onze fjordenpaarden worden op deze manier opgeleid en kunnen er aan bijdrage dat je een goed ruitergevoel kan ontwikkelen.  

Verdere activiteiten zoals longeren, toiletteren, voorbrengen en bandageren van de paarden wordt geoefend op de paarden en daarbij wordt ook de nodige theoretische kennis van bij gebracht. Daarnaast besteden we ook tijd aan de theoretische kennis over het paard zelf, de gezondheidszorg, het signalement en het houden van paarden in het algemeen, zal je worden bijgebracht. Het exterieur van het paard wordt ook nader bekeken. Zitles aan de longe, werken aan de lange lijnen, lezingen over verschillende onderwerpen welke betrekking hebben tot de paarden, lenigheid van paard en ruiter. Tijdens dit laatste wordt niet alleen het paard getest maar zeker ook jouw lenigheid, kracht en coördinatie. Natuurlijk past dit alles niet in een week maar vele van deze onderwerpen zullen aangepakt worden ook naar gelang de interesse van onze deelnemers.  

Het afgelopen jaren zijn ook verschillende specialisten op hun vakgebied tijdens deze week geuitgenodigd om de deelnemers van meer kennis te voorzien, zo hebben we een certificeert zadelpasbedrijf, dierenarts met acupunctuur en chiropratie, fysiotherapeut, jurylid van exterieurkeuring, instructeur mennen met mentoesel laten komen. Dit geeft een mooie aanvulling op de informatie die we willen meegeven aan onze deelenemers.

 

Voor de gevorderden onder jullie, kunnen we een cross rijden in ons eigen bos met “natuurlijke” hindernissen. Voorafgaande aan het rijden van de cros is het belangrijk dat eerste de juiste kennis en controle over je paard is ontwikkeld en verkregen. Zodat we vertrouwd en veilig een cross kunnen rijden. Zodat je lekker en ontspannen de cross ingaat.   Je zult deze week gezellig en sportief bezig zijn en deze week als een leerzame vakantie ervaren.   We rijden min. 2 uur per dag. De cross is op een afgesloten bosperceel en heeft meerdere natuurlijke hindernissen. Deze worden aan de combinaties aangepast zodat ieder hier een goede ervaring op doet. Voor deelname aan dit kamp, ben je verplicht een goed-gekeurde veiligheids-helm te dragen en daarnaast wordt het aanbevolen om zeker tijdens het springen een bodyprotector te dragen.  

Naast alle instructie en theorie gaan we natuurlijk ook ontspannen paardrijden in de bossen op de Veluwe. Hier genieten we van de paarden en de omgeving. Als we tijd hebben gaan we op de fiets de omgeving verkennen en kunnen we een bezoek brengen aan het nationale park “De Hoge Veluwe” om wild te kijken en bij heel warm weer kunnen we naar het zwembad toe.   

We zullen vele activiteiten gezamenlijk doen zoals het verzorgen van de paarden en gezellig samen eten zoals een barbecue en een evt. bezoek aan de wekelijkse braderie.  Enkele jaren rij-ervaring voor deelname aan het kamp is gewenst. Indien mogelijk een eigen fiets meebrengen. Mocht je beschikken over een bodyprotector, deze graag meenemen. Deelnemers die zonder eigen paard deelnemen aan dit instructiekamp max. gewicht van 75 kg. Roken en alcoholgebruik is bij ons instructiekamp niet toegestaan. Mocht je meer informatie willen hebben neem dan contact met ons op.   

 

Mocht je meer informatie willen hebben neem dan contact met ons op.
Inschrijven voor kampen van 2024, de kosten bedragen € 300,– (alles inbegrepen). Bij opgave dient
€ 200,– te worden overgemaakt. (Dit is de aanbetaling incl. € 50,- reserveringskosten). Daarna wordt de besproken plaats gereserveerd en ontvangt u een bevestiging. Het resterende bedrag van € 100,- dient 1 maand voor aanvang van het kamp betaald te zijn. Onder voorbehoud en bij voldoende deelnamen. Rabobank Apeldoorn IBAN: NL32RABO0336735464 t.n.v. J. v. Bon v. Dijk
Door "Fjordhest-Gard" en de leiding wordt geen enkele wettelijke aansprakelijkheid aanvaard ten opzichte van onze gasten tegenover derden. Al dan niet opzettelijk vernielde goederen of voorwerpen dienen vergoed te worden. Alle deelnemers aan het kamp zijn aanwezig op eigen risico.